top of page

SONGWRITER

För dig som vill skriva och producera musik

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg

VÄLKOMMEN
TILL SONGWRITER

Songwriterlinjen är platsen där musikalisk kreativitet blomstrar genom fokus på låtskrivande och musikproduktion. Här utvecklar du ditt eget musikskapande, lär dig skriva i samarbete med andra artister och musikprojekt.

Undervisningen, både individuell och i grupp, är skräddarsydd för dig som vill odla ditt låtskrivande, oavsett om det är för personlig tillfredsställelse, förberedelse inför högre studier eller för att följa drömmen om att bli låtskrivare, musikproducent eller artist.

KURSINNEHÅLL
  • Enskilt tillval 

  • Musikproduktion 

  • Musikskapande

  • Branschkunskap

  • Musikteori & gehör

  • Arrangering/instrumentering

  • Handledning

Låtskrivning songwriter Mellansels folkhögskola.jpg
STUDIEUPPLÄGG

Som en del av utbildningen får du även regelbunden handledning i ditt låtskrivande, allt för att hjälpa dig i din utveckling. Skolan tillhandahåller studioutrustning i form av ljudkort, monitorer, mikrofon och MIDI-klaviatur. Du behöver själv ha tillgång till dator och musikprogram. Vi rekommenderar att du använder en Mac-dator och musikprogrammet Logic eftersom musikproduktionskursen utgår från detta program.

ANTAGNINGSVILLKOR

Ansökan ska innehålla ifylld ansökningsblankett samt arbetsprover nedan mailat till songwriter@mfhs.se.

  • Två låtar i mp3-format samt låttexter som pdf

  • Personligt brev där du kort beskriver dig själv och preciserar vad du gjort på respektive låt som du skickat in (text, melodi, produktion).

 

Om du går vidare i antagningsprocessen kallar vi dig till en intervju under maj månad.

MUSIKMAKARNA

Mellansels Folkhögskola är sedan många år huvudman för Musikmakarna, och du kommer under året att få träffa lärare som undervisar där, samt få möjlighet att besöka utbildningen.​

_MG_4941-Tingsan vinter (1)_edited.jpg

EN GEMENSKAP AV MÅNGFALD

Vår skola är inte bara en plats för lärande, utan också för skapande av livslånga vänskaper och minnen. Oavsett bakgrund, erfarenhet eller utmaningar du står inför, är du en viktig del av vår mångfaldiga gemenskap.

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN

Vi ser fram emot att välkomna dig till vår skola och lära känna dig och din musik. Om du har några frågor eller funderingar angående antagningsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot att stödja dig på din väg mot framgång!

HAR DU FRÅGOR?

KONTAKTA KURSANSVARIG
Terese Fredenwall, kursansvarig songwriter

Terese Fredenwall

KURSANSVARIG SONGWRITER

terese.fredenwall@mfhs.se

bottom of page