top of page
Piano lektion

MUSIKLINJEN
 För dig som vill utvecklas s
om musiker

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg

Att studera på musiklinjen är en bra plattform för ditt framtida musicerande som professionell musiker, musiklärare eller som amatörmusiker i olika sammanhang.

 

På musiklinjen studerar du en musikprofil i 1-2 år, och för att bli antagen behöver du genomföra och bli godkänd på ett antagningsprov. Utbildningen innehåller individuell undervisning på ditt huvudinstrument samt på ett biinstrument. Du läser även musikteori och gehör, ensemble, m.m. Du kan också göra tillval både av kärnämnen och andra musikämnen som du då läser tillsammans med de övriga profilerna.

 

 

KURSINNEHÅLL

  • Musikteori

  • Ensemble

  • ?

  • ?

VALBARA PROFILER

ANTAGNINGSVILLKOR

Godkänt antagningsprov

POP & ROCK

Här får du utveckla din musikaliska förmåga och spela och sjunga i ett band.  Denna profil har stor genrebredd – pop, rock, soul och blues– allt hör hemma här. Du kommer att tillhöra en fast grupp som ansvarar för egna spelningar. Du kommer också att få möjlighet att delta i andra ensembler och profilöver-skridande projekt. Förutom spelningar på skolan kommer ditt band att själva ansvara för spelningar i många andra sammanhang.

gitarr musiklinjen Mellansels folkhögskola.jpg
trummor

FUNK/FUSION

Ensemblespelet står här i centrum och du kan antas till utbildningen på blåsinstrument, gitarr, bas, trumset och klaviatur. Vi har inga fasta sångplatser på Funk & Fusion, utan ensemblen är i grunden instrumental. I projekt där sång ingår samarbetar vi med sångare från våra andra musikprofiler.

GOSPEL

Utbildningen är för dig som vill fördjupa dig i gospelmusiken och dess traditioner. Du och dina medstuderande på gospelprofilen kommer att bilda en mindre kör med kompgrupp och genomföra konserter på och utanför skolan.

Gospel Group

HAR DU FRÅGOR?
KONTAKTA KURSANSVARIG

Tobias Helén

TOBIAS HELÉN

Kursansvarig Musiklinjen

tobias.helén@mfhs.se
 

bottom of page