top of page
Funk_Fusion (1).jpg

För dig som vill utvecklas som musiker

MUSIKLINJEN

Förlängd ansökan gospel

MUSIKLINJEN

INTRODUKTION:

Upptäck den optimala plattformen för ditt framtida engagemang inom musiken – oavsett om du strävar efter att bli en professionell musiker, musiklärare eller utveckla ditt musikaliska intresse som amatörmusiker. På musiklinjen erbjuder vi en 1-2-årig musikprofil där antagning sker genom ett godkänt antagningsprov.

UTBILDNINGSÖVERSIKT:

Utbildningen omfattar individuell undervisning på ditt huvudinstrument samt ett biinstrument. Du kommer även att fördjupa dig i musikteori, gehör, ensemble och mer. Flexibiliteten i kursen möjliggör tillval av kärnämnen och andra musikämnen, vilket ger dig en unik och anpassad utbildningsupplevelse tillsammans med andra likasinnade musikentusiaster. Ta det första steget mot din musikaliska resa och ansök till Musiklinjen idag!

MUSICERANDE PÅ HÖG NIVÅ

MUSIKLÄRARNA

Musiklärarna på vår skola är inte bara passionerade musiker utan också engagerade och erfarna pedagoger. Med en gedigen utbildning och djup förståelse för musikens värld skapar de en inspirerande lärandemiljö. Vår lärarstab innehar expertis inom olika musikgenrer och instrument, vilket möjliggör en varierad och inkluderande undervisning.

KURSINNEHÅLL

  • Musikkunskap

  • Huvudinstrument

  • Biinstrument

  • Scen

  • Kreativ verkstad

  • Pop & rock

  • Funk/fusion

  • Gospel

  • Friskvård

FÖRLÄNGD ANSÖKAN GOSPELSÅNGARE

ANTAGNINGSVILLKOR

Välj två låtar ur låtlistan. Alla låtar finns i Spotify. 

Filma dig själv när du framför de två låtar du valt. Var noga med att du syns och hörs tydligt. Låtarna skall framföras live med komp eller till spotify/tracks om du inte har möjlighet att spela med andra.

Om du blir godkänd i dina spelprov blir du kallad till intervju och får göra ett diagnostiskt teoriprov.

Skicka in filerna till music@mfhs.se

VALBARA PROFILER

GOSPEL

Gillar du artister som Kirk Franklin, Cory Henry & Yebba Smith? Då är vår gospelprofil något för dig! Profilen vänder sig till både dig som sångare och instrumentalist och ni kommer tillsammans att utgöra en mindre kör och kompgrupp. 

Du kommer också att få möjlighet att delta i andra ensembler och profilöverskridande projekt. Förutom spelningar på skolan kommer ni även att själva ansvara för spelningar i andra sammanhang.

Namnlös design (3).png
Funk_Fusion (1).jpg

FUNK/FUSION

Ensemblespelet och improvisation står här i centrum och du kan antas till utbildningen på blåsinstrument, gitarr, bas, trumset och klaviatur. Vi har inga fasta sångplatser på Funk & Fusion, utan ensemblen är i grunden instrumental. I projekt där sång ingår samarbetar vi med sångare från våra andra musikprofiler.

POP & ROCK

Här får du utveckla din musikaliska förmåga och spela och sjunga i ett band.  Denna profil har stor genrebredd – pop, rock, soul och blues– allt hör hemma här. Du kommer att tillhöra en fast ensemble ansvarar för egna spelningar. Du kommer också att få möjlighet att delta i andra ensembler och profilöverskridande projekt. Förutom spelningar på skolan kommer ditt band att själva ansvara för spelningar i många andra sammanhang.

Namnlös design (2).jpg

HAR DU FRÅGOR?
KONTAKTA KURSANSVARIG

Tobias Helén

TOBIAS HELÉN

Kursansvarig Musiklinjen

tobias.helen@mfhs.se
 

bottom of page