top of page
Mellabsels folkhögskola

OM OSS

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg

MELLANSELS FOLKHÖGSKOLA

Mellansels folkhögskola bedriver utbildning inom ramen för folkbildning och yrkeshögskolan. Det finns även ett aktiebolag knutet till skolan, som bland annat driver en hotell- och konferensanläggning.

 

Skolan ligger i Örnsköldsviks kommun, ungefär 35 km från Örnsköldsviks centrum. Skolan grundades år 1934 och har sedan dess varit en viktig utbildningsinstitution i regionen.

Bild på mellansels folkhhögskola
En bild på skollans kappel

Verksamheten bedrivs på kristen grund i nära samarbete med våra huvudmän Svenska kyrkan och EFS. För dig som vill delta i en nära kristen gemenskap erbjuds regelbundna andakter och mässor.

Skolans läge, omgivet av skogar och sjöar, gör den till en idealisk plats för studier och rekreation. Skolan har ett flertal byggnader på sitt område, inklusive skolbyggnad med musiksalar, en sporthall, , studentboende, personalbostäder, kyrka och kapell, samt det tidigare tingshuset som nu fungerar som restaurang, hotell och konferensverksamhet.

Internatet och skolområdet
en bild på ett piano

På Mellansels folkhögskola kan du läsa en mängd olika kurser, från allmänna studier till yrkesinriktade program. Vi har både en kristen profil, och en inriktning mot musik, vilket visar sig i flera av våra särskilda kurser.  Vi profilerar oss även mot deltagare med särskilda behov. 

Vi erbjuder en drogfri, öppen och välkomnande miljö. Hos oss är alla välkomna oavsett bakgrund, tidigare utbildning, eller tro. Skolan värnar om en inkluderande lärmiljö där vi i möjligaste mån skapar förutsättningar för att just du ska få utvecklas och växa utifrån dina förutsättningar och behov.

Välkommen med din ansökan!

Classmates
bottom of page