top of page
elever studera ny i sverige Mellansels folkhögskola

NY I SVERIGE?

För dig som nyligen kommit till Sverige

ÄR DU NY I SVERIGE?

Om du är ny i Sverige och strävar efter att förbättra dina svenska språkkunskaper samt vill fördjupa din förståelse för det svenska samhället, då är du på rätt plats! Här på "Ny i Sverige" erbjuder vi inte bara språkundervisning utan skapar även en inkluderande lärmiljö där du kan utforska och integrera dig i den svenska kulturen och samhällsstrukturen.

Detta är inte bara en kurs. Det är början på en transformatorisk resa där du kommer växa som individ och bli en aktiv del av det svenska samhället.

KURSINNEHÅLL

  • Svenska på SFi nivå

  • Matte

  • Religion

  • Historia

  • Naturkunskap

  • Datakunskap

  • Samhällsorientering

  • Studieteknik

Du kan också få stöd ämnen du läser hos vuxenutbildningen, exempelvis inför ett prov.​

Vi förstår att anpassningen till ett nytt land kan vara utmanande. Därför har vår kurs utvecklats för att skapa en inkluderande lärmiljö där du inte bara utvecklar dina språkkunskaper utan även utforskar svenska traditioner, skola, historia, arbetsliv och familjeliv.

Oavsett om du är asylsökande och inte har möjlighet att studera SFI via kommunen, redan läser SFI eller befinner dig på grundläggande nivå hos vuxenutbildningen, eller helt enkelt vill fördjupa dina kunskaper i svenska språket och lära dig mer om det svenska samhället, är du hjärtligt välkommen att ta det första steget med oss på "Ny i Sverige"!

ANTAGNINGSVILLKOR

För att ansöka är det enkelt! Besök oss personligen i Vardagsrummet på Lasarettsgatan 9 i centrala Örnsköldsvik. Du kan också kontakta oss genom nedanstående kontaktinformation eller helt enkelt trycka på "Ansökan" för att inleda din resa mot ökad språklig och samhällelig förståelse.

Upptäck möjligheterna att växa och integreras genom vårt program. Skicka in din ansökan idag och låt oss vara din väg till en mer självsäker och framgångsrik vardag i Sverige!

Mellansel_Logo_Folkhögskola_Verksamhetsfärg.jpg

HAR DU FRÅGOR?
KONTAKTA KURSANSVARIG

Claudine Umubyeyi, kursansvarig

CLAUDINE UMUBYEYI

Kursansvarig Ny i Sverige

claudine.umubyeyi@mfhs.se

bottom of page