top of page
Skriver

IT

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg

Mellansels folkhögskola erbjuder en modern och tillgänglig IT-infrastruktur för sina studenter. Med ett trådlöst nätverk som täcker hela skolområdet, får du enkelt tillgång till internet via din egen enhet, vare sig det är en dator eller en mobiltelefon. Dessutom finns det stationära datorer tillgängliga i Västgården för användning, till exempel för utskrifter och andra ändamål.

Användarregler för IT

När du använder skolans nätverk och IT-resurser finns det viktiga regler att följa för att säkerställa en trygg och effektiv miljö för alla användare.
 

  • Laglig användning: Användning av nätverket och enheter måste vara i enlighet med svensk lag. Det är inte tillåtet att utföra olagliga handlingar, inklusive att använda din dator som en filserver mot internet.
     

  • Delad anslutning: Bredbandsanslutningen via skolans nätverk ingår i hyran för internatboende. Under skolkvällar mellan 23:00 och 06:00 är anslutningen dock avstängd för att främja en hälsosam studiemiljö.
     

  • Skolkonto: Varje elev tilldelas ett personligt skolkonto och en mailadress för att underlätta skolarbetet och kommunikationen med skolan.

DATAPOLICY

Image by Cookie the Pom
bottom of page