top of page
Image by Element5 Digital

ALLMÄN KURS

För dig som vill bli behörig till vidare studier

ALLMÄN KURS

Välkommen till Mellansels Folkhögskola och vår Allmänna Kurs! Denna kurs riktar sig specifikt till individer som behöver komplettera eller förbättra sina betyg från grundskolan eller gymnasiet för att uppnå grundläggande behörighet för vidareutbildning.

Mål och Inriktning

Vårt övergripande mål är att ge dig den nödvändiga behörigheten för fortsatta studier. Vi strävar inte bara efter att förmedla ämneskunskaper utan fokuserar även på din personliga tillväxt och utveckling genom en holistisk utbildningsinsats. Detta skapar en balans mellan akademisk framgång och personlig mognad.

Brett Ämnesurval

Vi erbjuder ett mångsidigt kurssortiment. På vår allmänna kurs ges du möjligheten att fördjupa dig i flera grundläggande ämnen såsom svenska, matematik och naturvetenskap. Dessutom har du friheten att välja en profilerad kurs inom ett område som fascinerar dig.

 

Innehållet och studietiden skräddarsys efter dina tidigare erfarenheter och betyg. De flesta studenter slutför sina studier inom en period av 1-3 år. Vår strävan är att skapa en flexibel och anpassningsbar lärmiljö för att säkerställa din framgång och trivsel under hela studietiden.

KURSINNEHÅLL

• svenska 1, 2 och 3 

• engelska 5 och 6 

• matte 1 och 2 

• religion 1

• historia 1a1

• samhällskunskap 1a1

• naturkunskap 1a1

ANTAGNINGSVILLKOR

För att bli antagen till vår allmänna kurs krävs en intervju med kursansvarig samt deltagande i en introduktionskurs. För att kunna studera på gymnasial nivå behöver du ha godkända betyg från grundskolan.
 

Vi ser fram emot att lära känna dig genom intervjun och introduktionskursen för att säkerställa att du får bästa möjliga start på din utbildning hos oss. Om du har några frågor eller funderingar angående antagningsprocessen, är du välkommen att kontakta oss.

ANSÖKAN

Vi behandlar ansökningar löpande och ser fram emot att ta del av din. Skicka in din ansökan idag för att inleda processen mot din nya utbildning hos oss! Vi är redo att välkomna dig och stödja dig i varje steg på vägen. Har du frågor eller behöver ytterligare information är du mer än välkommen att höra av dig. Vi ser fram emot att få veta mer om dig och dina studier ambitioner.

VALBARA PROFILER

Förare

Här ges möjlighet att på lektionstid få stöd på din väg mot körkort. Här kan du läsa mer: Trafiklinjen

Konstnär med penslar

Älskar du att uttrycka dig? Dyk in i den magiska världen av ljud och rytm med vår musikutbildning, där din passion för musik kommer att blomstra och skapa en unik resa av kreativt självuttryck.

Njuter av naturen

LIVSBALANS

Här söker vi verktyg för att uppnå balans i livet. Beroende på gruppens behov behandlar vi ämnen som stresshantering, hushållsbudget och friluftsliv.

HAR DU FRÅGOR?
KONTAKTA KURSANSVARIG

Lina Berggren

LINA BERGGREN

Kursansvarig allmän kurs

lina.berggren@mfhs.se

Peter Nilsson

PETER NILSSON

Kursansvarig trafiklinjen

peter.nilsson@mfhs.se

bottom of page