top of page

Rock & Pop

band-ga1171c6de_1920.jpg

På Pop/Rockprofilen får du utveckla din musikaliska förmåga och spela och sjunga i ett band. Denna profil har stor genrebredd – pop, rock, soul och blues – allt hör hemma här. Du kommer att tillhöra en fast grupp som ansvarar för egna spelningar. Du kommer också att få möjlighet att delta i andra ensembler och profilöverskridande projekt.

Musicerande

På skolan finns det gott om övningsrum och varje ensemble har sitt eget ensemblerum. Förutom spelningar på skolan kommer ditt band att själva ansvara för spelningar i många andra sammanhang. Vi har ett bra samarbete med musiklivet i kommunen.

Pop/Rockprofilen utgör en bra plattform för ditt framtida musicerande som professionell musiker, musiklärare eller som amatörmusiker i olika sammanhang.

 

Undervisning individuellt och i grupp

 

På Pop/Rockprofilen ligger stor tonvikt på ensemblespel. Du får individuell undervisning på ditt huvudinstrument och samt på ett biinstrument. Du läser även musikteori och gehör, ensemble, m.m. Du kan också göra tillval både av kärnämnen och andra musikämnen som du då läser tillsammans med de övriga profilerna.

Kostnad för studiematerial

 

Kostnader för studiematerial, noter, böcker, studiebesök och studieresor kan tillkomma.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 april. Länk till ansökningsblankett.

När din ansökan registrerats kallas du till  spelprov enligt nedan:

 

Välj två låtar ur låtlistan (pdf med lite info) 

Alla låtar finns på Spotify (länk till låtlista)

 

För dig som söker på plats i Mellansel 24 april 2023:

 

  1. Du framför en av de förberedda låtarna tillsammans med komp från skolan. Om du gör ett godkänt prov går du vidare till del 2.

  2. Du framför den andra förberedda låten och får göra ett teoriprov. Vi gör även en intervju i samband med spelprovet.

 

För dig som söker digitalt:

 

  1. Spela in/filma dig själv när du spelar de två låtar du valt ur listan. Låtarna skall framföras live med komp eller till spotify/tracks om du inte har möjlighet att spela med andra. Skicka filerna till music@mfhs.se senast 19 april 2023. 

  2. Om du blir godkänd i dina spelprov blir du kallad till intervju.

bottom of page