top of page
grupp nyanlända studrar svenska.jpg

NY I SVERIGE

För dig som är ny i Sverige

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg

ÄR DU NY I SVERIGE?

Om du är ny i Sverige och strävar efter att förbättra dina svenska språkkunskaper samt vill fördjupa din förståelse för det svenska samhället, då är du på rätt plats! Här på "Ny i Sverige" erbjuder vi inte bara språkundervisning utan skapar även en inkluderande lärmiljö där du kan utforska och integrera dig i den svenska kulturen och samhällsstrukturen.

Detta är inte bara en kurs. Det är början på en resa där du kommer växa som individ och bli en aktiv del av det svenska samhället.

KURSINNEHÅLL
  • Svenska på SFi nivå

  • Matte

  • Religion

  • Historia

  • Naturkunskap

  • Datakunskap

  • Samhällsorientering

  • Studieteknik

Du kan också få stöd ämnen du läser hos vuxenutbildningen, exempelvis inför ett prov.​

elever studerar svenska på folkhögskola
VEM KAN STUDERA HOS OSS?

Oavsett om du är asylsökande och inte har möjlighet att studera SFI via kommunen, redan läser SFI eller befinner dig på grundläggande nivå hos vuxenutbildningen, eller helt enkelt vill fördjupa dina kunskaper i svenska språket och lära dig mer om det svenska samhället, är du hjärtligt välkommen att ta det första steget med oss på "Ny i Sverige"!

STUDIEUPPLÄGG

Vi förstår att anpassningen till ett nytt land kan vara utmanande. Därför har vår kurs utvecklats för att skapa en inkluderande lärmiljö där du inte bara utvecklar dina språkkunskaper utan även utforskar svenska traditioner, skola, historia, arbetsliv och familjeliv.

I klassrummet finns både lärare och pedagogisk resurs som hjälper dig i studierna. 

vardagsrummet ny i Sverige Mellansels folkhögskola

EN GEMENSKAP AV MÅNGFALD

Vår skola är inte bara en plats för lärande, utan också för skapande av livslånga vänskaper och minnen. Oavsett bakgrund, erfarenhet eller utmaningar du står inför, är du en viktig del av vår mångfaldiga gemenskap.

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN

Att ansöka är det enkelt! Besök oss personligen i Vardagsrummet på Lasarettsgatan 9 i centrala Örnsköldsvik. Du kan också kontakta kursansvarig direkt.

HAR DU FRÅGOR?

KONTAKTA KURSANSVARIG
Claudine Umubyeyi, kursansvarig

Claudine Umubyeyi

KURSANSVARIG NY I SVERIGE

claudine.umubyeyi@mfhs.se

bottom of page