top of page
DSC_0263.jpg

MÅLTIDER

För de boende på internatet ingår helpension, vilket innebär att alla måltider på skoldagar ingår. Måltiderna serveras i restaurang Tingsan på skolområdet.

 

Om du inte bor på skolan kan du välja att köpa helpension eller enstaka måltider. För dem som önskar ta med egen mat finns uppvärmningsmöjligheter och matplats i Västgården.

Matkuponger kan köpas till rabatterat pris.
Läsåret              gäller nedanstående pris:

Fika 10 st: 

Lunch/middag 10 st: 

Skolgemensamma dagar äter alla, både personal, deltagare som bor på skolan, och deltagare som bor i eget boende tillsammans.

800 kr

375 kr

24/25

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg
Buffélinjen.jpg

HELPENSION

Helpension innebär att alla måltider serveras i restaurang Tingsan på kursdagar. Helpension ingår för alla som bor på internatet. Du som studerar men bor i eget boende kan välja att köpa till helpension. 

MÅLTIDSTIDER

Frukost 07:00-08:00

Förmiddagsfika:  09:40-10:00

Lunch 12:10-12:45

Middag 16:30-17:00

Kvällsfika 19:30-21:30

ÖVRIGA DAGAR

På helger och lov serveras inga måltider. Dessa dagar ansvarar du själv för dina måltider. Affär finns inom gångavstånd från skolan, och du har tillgång till både pentry och fullt utrustade kök. 

Du som beviljats stöd enligt SoL/LSS kan få hjälp av våra assistenter med inköp, matlagning, och måltidshjälp. 

DSC_0264.jpg

SPECIALKOST OCH ANPASSADE MÅLTIDER

I samband med antagning till skolan kan du anmäla ditt behov av specialkost och anpassning kring måltiderna.

Matallergier behöver styrkas med intyg från läkare.

 

Anpassad Mat behöver styrkas av din kurator, målsman eller annan kontakt. Har du behov av anpassad kost pga exempelvis funktionsnedsättning kommer vår kurator att kontakta dig för att anpassningen ska bli så bra som möjligt. 

VEGETARISKT

Vi serverar alltid vegetariskt alternativ till lunch, men har du önskemål om vegetarisk kost till middag vill vi att du anmäler detta för att vi ska kunna tillaga rätt mängd mat. 

Vi kan inte tillgodose önskemål om vegansk kost.

ANPASSAD MAT

Anpassad mat och måltider är för dig som på grund av exempelvis funktionsnedsättning inte kan äta den ordinarie maten som serveras. 

Så funkar det:

Är buffématen inte är lämplig kan den grupp som anmält Anpassad mat att välja en maträtt som serveras på sidan om buffén. Samma maträtt finns då som ett val hela veckan och veckan därpå blir det en annan maträtt. Maträtterna fastställs gemensamt med gruppen som anmält behovet.

 

Har du behov av lugnt & tyst vid måltid finns möjligheter att sitta på särskilda platser. 

 

För att det ska fungera så bra som möjligt för dig samarbetar vi med vår skolkurator. Du kommer bli kontaktad innan skolstart för att påbörja anpassningen. 

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg
DSC_0279.jpg

MÅLTIDER FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ DISTANS

Deltagare som läser på distans med obligatoriska helgträffar kan köpa till kurspaket med boende och/eller mat. I paketet ingår boende i Tingsan, i första hand i enkelrum (delat rum kan förekomma), sänglinne, handduk, och helpension. Helpension innebär att samtliga måltider ingår under kursdagarna.

Kurspaketet kan du boka i samband med antagningen till skolan. 

Du som inte bokar kurspaketet betalar boende och mat till hotellets ordinarie pris. 

Läsåret              gäller följande priser:

24/25

Kyrkomusiker:

Beroendeterapeut:

Hösttermin:

6100 kr

4570 kr

Vårtermin:

7600 kr

Sommarvecka:

3050 kr

6100kr

bottom of page