top of page
ansoka_edited.jpg

KYRKOMUSIKER UPPSALA

För dig som vill arbeta som kyrkomusiker

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg

KYRKOMUSIKER
UPPSALA

I höst startar vi kyrkomusikerutbildning med klassisk profil i Uppsala. Utbildning är en folkhögskoleutbildning avsedd för dig som strävar efter att bli en kyrkomusiker eller redan är verksam och vill ha en examen.

EXAMEN

Studierna är första steget till en kyrkomusikerexamen på C-nivå. För att få examen måste du efter kursen studera Pastoralteolgoi under ett år på Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Uppsala. Denna examen ger dig nödvändig behörighet för att ansöka om tjänster inom Svenska Kyrkan. Förutom de musikaliska kurserna inkluderar utbildningen även moment i pastoralteologi och stiftsförlagda ämnen.

Observera att medlemskap i Svenska Kyrkan är en förutsättning för anställning.

KURSINNEHÅLL
 • Solistisk orgel

 • Liturgisk orgel

 • Brukspiano

 • Klassiskt piano

 • Pedagogik och orgelmetodik

 • Orgelkunskap

 • Sång

 • Musikteori

 • Musik och samhälle 

 • Ensembleledning och kördirigering

 • Pastoralteologi

 • Lärande i arbete (praktik)

TILLGODORÄKNA TIDIGARE STUDIER

Om du tidigare har bedrivit musikstudier vid en annan folkhögskola eller musikhögskola finns möjligheten att tillgodoräkna dig vissa delar av vår utbildning. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig kursledare

ANTAGNINGSVILLKOR

För att antas till kursen krävs godkänt antagningsprov. Se dokumenten nedan:

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg

SAMARITHERHEMMET DIAKONI

Musiklektionerna ges på Samariterhemmet Diakoni, Samaritergränd 2, Uppsala.Samariterhemmet Diakoni är en idéburen stiftelse som grundades av Ebba Boström 1882 och är idag en diakonal mötesplats i centrala Uppsala som genom vård och omsorg, utbildning och sociala verksamheter vill bidra till ett medmänskligare samhälle. I samma kvarter och i nära samarbete finns Duvan Hotell om du behöver övernatta mellan måndag och tisdag. Vi samarbetar också med Katolska kyrkan, S.t Lars, Slottsgränd 7 i Uppsala.

DH-768x406.png
Image by Gabriele Strasky

FÖRBEREDANDE UTBILDNING

Förberedelseåret är avsett för dig som önskar ansöka till vår kyrkomusikerutbildning. Målet är att du ska vara väl förberedd för antagningsprovet och kunna genomföra det med godkänt resultat. Du ges även möjlighet att läsa in vissa ämnen som ingår i kyrkomusikerutbildningen.

Denna förberedande utbildning är också öppen för dig med andra yrkesroller inom kyrkan som vill förvärva grundläggande musikaliska kunskaper eller utforska möjligheten att bli kyrkomusiker.

Med en gedigen utbildning och rätt inställning är vägen öppen för en spännande och givande karriär som kyrkomusiker. Välkommen att utforska dina möjligheter hos oss på Mellansels Folkhögskola!

Mellansel_grafiska element_Mönster_Folkhögskola.jpg

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN

Vi ser fram emot att välkomna dig till vår skola och lära känna dig. Antagningsproven är utformade tillsammans med Svenska Kyrkan för att säkerställa att du har rätt förutsättnignar för att klara kursen. Om du har några frågor eller funderingar angående antagningsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot att stödja dig på din väg mot framgång!

HAR DU FRÅGOR?

KONTAKTA MIG
Mats Stenlund MINDRE.jpg

Mats Stenlund

STIFTSMUSIKER

018-68 07 81/ 070 269 63 02

mats.stenlund@svenskakyrkan.se

HAR DU FRÅGOR?

KONTAKTA MIG
DSC08377_pressbild_edit.jpg

Ulric Andersson

DOMKYRKOORGANIST

018-430 36 54

ulric.andersson@svenskakyrkan.se

bottom of page