top of page
driving-2732934_1920-1300x731.jpg

Allmän kurs Trafiklinjen

Hem: Om

Drömmer du om ett körkort? 

Vill du flytta hemifrån ett år?

Vill du knyta nya vänskapsband?

Vill du öka dina möjligheter till arbete?

Om du svarat ja på flertalet av dessa frågor – sök till Trafiklinjen!

Undervisning

Vår utbildning vänder sig till dig med inlärningssvårigheter. Du kommer till oss för att du behöver en individuellt anpassad studiemetodik. Vi välkomnar även personer med olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vi arbetar i en liten grupp om ca 10 personer och använder oss av samma webbaserade studiematerial (Elevcentralen) som många körskolor. Programmet har ljudstöd för att underlätta dina studier. Förutom en lärare finns en pedagogisk resursperson med på lektionerna och vårt mål är att på ett strukturerat sätt ge dig det stöd som just du behöver för att klara trafikteorin.

Övningskörning kopplas också in i utbildningen. Mellansels folkhögskola samarbetar med en trafikskola i Örnsköldsvik där våra deltagare erbjuds körlektioner till ett förmånligt pris. Både manuellt växlade och automatväxlade bilar finns att tillgå.

Då utbildningen är en Allmän kurs finns även kärnämnen (ex. svenska och matematik) med på schemat.

Kostnader

ca 1 400 kr per termin. Kostnad för körlektioner, bussresor, prov på Trafikverket samt halkbana (Risk2) tillkommer.

Antagning

För att bli antagen behöver du komma till skolan och prova att studera hos oss några dagar. Därför anordnar vi en antagningskurs i juni månad. Här får du prova på hur det är att studera på Trafiklinjen, hur det är att bo på skolan och känna på de olika moment vi jobbar med. Kursen pågår i sju (7) dagar och vi har undervisning och aktiviteter även under kvällar och helger. 

Har du inte möjlighet att vara med på antagningskursen behöver du komma överens med utbildningsledaren om en alternativ lösning.

Detta innebär att antagningsproceduren till Trafiklinjen sker i två steg, först till antagningskursen i juni som sedan ligger till grund för antagning till den långa kursen. Den huvudsakliga antagningen sker inför höstterminen. Antagning till vårterminen sker endast i mån av plats.

Ansökan

Sista ansökningsdag till höstterminen är 15 april och till vårterminen 15 november.

Följ länken nedan.

bottom of page