Bild hemsida_ny.jpg
Mellansels folkhögskola

Norrländsk natur + studiero = förutsättningar för goda studieresultat och trivsel

 
OM FOLKHÖGSKOLAN
BOENDE

Att leva och bo på skolan gör att man träffar vänner för livet. Skolan har ett trevligt internat och matsalen är nyrenoverad. Några ur personalen bor på skolområdet som ger extra trygghet.

MUSICERANDE PÅ HÖG NIVÅ

För att garantera högsta tänkbara kvalité på våra musikutbildningar har våra lärare en utpräglad specialisering inom sina ämnesområden. Skolan har ett nära samarbete med musiklivet i Örnsköldsviks kommun. Vi driver även kvalificerade yrkesutbildningar: musikproducentutbildning (www.musikmakarna.se) och kyrkomusikerutbildning. Till våra musikutbildningar genomförs obligatoriska antagningsprov.

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Hos oss får du pröva en annan studieform än vid gymnasiet och komvux för att bli behörig att söka universitet och högskola.

KRISTEN PROFIL

Vi välkomnar alla oavsett tro eller politisk åskådning. För den som vill delta i en nära kristen gemenskap, erbjuds regelbundna andakter och mässor. Vår kristna profil märks även i några av de utbildningar vi bedriver.

STUDERANDE MED SÄRSKILDA BEHOV

Vissa av våra kurser är särskilt anpassade för dig som läser med normal studietakt och för dig med behov av långsam studietakt. Det kan handla om allt från dyslexi, olika syndrom som Asperger och ADHD till lindrig eller måttlig utvecklingsstörning. Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning särskilt anpassade kurser för deltagare med neuropsykiatriska funktionshinder och utvecklingsstörning. Skolbyggnad och matsal är anpassade för deltagare med rörelsehinder, liksom våra boenderum.

Girls in the Library

NYHETSRUM

Nyheter och info

Viktiga Datum

Sista ansökningsdagen för höstterminen

15 April 2022

Lediga Tjänster

I Media

Restaurang Tingsan

Välkomna in till oss i restaurang Tingsan som ligger i vår herrgårdsliknande byggnad.
Vi serverar offentliga luncher mellan kl 11,30-12,45 Må-Fr (Lovdagar stängt)
Med omsorg och variation tillagar vi en stor salladsbuffe, en varmrätt och till det serverar vi bröd & dryck. Vi Ses!

menyikontext.PNG
3dTinganbild-(1)-330x240-6312.jpg

Tingsan i 3D

Vad händer på skolan

 • Testkonsert
  tors 10 feb.
  Mellansel
  10 feb. 19:00
  Mellansel, 895 40 Mellansel, Sverige
  Det är ingen riktig konsert utan bara ett inlägg för att testa funktionen Event
  Dela
 
Students on a Break
Tonårs studenter höja händerna
 
 
Girls in the Library

"För oss är det viktigt att du trivs. Skolan erbjuder en drogfri, öppen och välkomnande miljö. Vi välkomnar alla – varje människa är unik och värdefull. Här finns musikkurser på hög nivå, allmänna kurser samt kurser för dig med funktionsnedsättning"

Norrländsk natur + studiero = förutsättningar för goda studieresultat och trivsel!

Mellansels folkhögskola

KONTAKTA OSS

Läs mer på sidan KONTAKTA OSS

Tingshusgatan 8, 895 40 Mellansel, Sweden

0661-65 44 00

Fakturor tas emot via mejl till:
ekonomi@mfhs.se

Bankgiro

5346-4822

Organisationsnr

889600-1511

Nära Örnsköldsvik och Höga kusten

Mellansel ligger ca 35 km från Örnsköldsvik som är norra porten till Högakusten.

Mellansel

Mellansel är ett mindre järnvägssamhälle utmed stambanan. Här bor idag drygt 1000 personer. Trots ortens litenhet hittar du det mesta av service här och i Bredbyn, det närbelägna kyrksamhället. Till närmaste stad, Örnsköldsvik är det ungefär 35 km.
Tillsammans med företaget Hägglunds och Söners etablering på orten har järnvägen betytt mest för Mellansels utveckling men idag stannar inga persontåg där. Det är i Örnsköldsvik man hamnar som tågresenär. Örnsköldsviks flygplats ligger ca 60 km från Mellansel.

Med kultur i ryggen

Mellansel besöktes av människor väldigt tidigt. Redan på 300-talet f Kr fanns boplatser kring den havsvik som nu blivit Anundsjösjön. Under medeltiden koloniserades området och människor blev bofasta.

Första gången Mellansels borna finns omnämnda i skrifter är redan 1535. Den gamla kulturbygden, fylld av kulturminnen som fäbodvallar, odlingsmarker m m, har fått ge namn till några av folkhögsskolans hus.

På upptäcktsfärd

Är du intresserad av fiske och friluftsliv?
I så fall erbjuder trakten unika möjligheter: klättring, paddling, grottforskning, vandring, skidåkning på både längden och tvären, sport av olika slag, fiske m m.
Du har också möjlighet att utforska Höga Kusten med dess mycket speciella natur och djurliv.